Foreningens historie

Af foreningens gamle protokol fremgår det, at den daværende Allerup Husholdningskreds afholdt sin første generalforsamling i Allerup Forsamlingshus den 8. nov. 1950.

Husholdningskredsen var på det tidspunkt en kreds under Nordfyns Landboforening og fik besøg af konsulenter, ansat af landboforeningen. Emner for konsulenten var dengang bl.a. ’Forenkling af det daglige arbejde for husmoderen’.

Der blev dengang afholdt kurser i kjolesyning og håndarbejde - temaer som stadig aktuelle i foreningens regi. Konsulenterne arrangerede dengang maddemonstrationer og holdt foredrag, bl.a. om frysning og sidenhen om køleskabets brug og renholdelse.

I 1966 havde blev den første studiekreds med emnet ’Familien på Vej’ afholdt. Sidenhen var der taler-kurser og studiekredsen blev til en litteraturkreds, der bl.a. tog på udflugter og besøgte fx Christiania og Christiansborg. I dag afholdes stadig litteraturkreds i foreningens regi, hvor forskellige litterære temaer diskuteres.

Medlemstallet lå dengang fra 40 til 80, alle fra lokalsamfundet. I firserne og halvfemserne gik medlemstallet ned ad bakke. Det blev dyrt at være medlem af landboforeningerne, så den daværende bestyrelse valgte at melde kredsen ud. På den måde opstod en selvstændig husholdningskreds, registreret i Odense Kommune som en forening under folkeoplysningsloven. Navnet blev samtidigt ændret til: Allerup-Davinde Husholdningskreds.

I år 2000 blev LevVel-metoden en del af foreningen og kursistantallet steg til omkring 300, primært fra Odense-området, hvor foreningen lejede lokaler til LevVel-aktiviteterne - først på KFUM på Rødegårdsvej og senere på Teknisk Kollegium på Jagtvej. Begge lokaliteter blev dog lavet om til andre formål, så siden sommeren 2012 har LevVel-aktiviteterne haft til huse på Rugårdsvej 40 i Odense, hvor der rådes over 2 bevægelsessale, der også kan bruges til foredragsafvikling - samt et teorilokale.

Beliggenheden er central og der er 2 timers gratis parkering i gården - en luksus i Odense C.

I sommeren 2020 valgte foreningens bestyrelse at nedlægge aktiviteterne i Allerup-Thorup-Davide-området. Samtidig blev navnet Allerup-Davinde Husholdningskreds ændret til LevVel - med adresse på Rugårdsvej 40 - 5000 Odense C

LevVel
Rugårdsvej 40